Activiteiten

De nieuwe wet op bemiddeling en collaboratief onderhandelen: wat betekent dit voor de advocaat?

Een gezamenlijke organisatie van de Gentse Balie en de vzw Medvocat

UPDATE:

Enkele sfeerbeelden van onze geslaagde studieavond van 25 april 2018:

De presentaties van de studieavond:

20180425 – MEDVOCAT
Studiedag 25 april

wanneer?
25 april 2018 (AFGELOPEN)
Ontvangst vanaf 17u30.
Aanvang om 18u.
Einde om 21u.
21u: receptie met broodjes om na te bespreken

waar?
in de polyvalente zaal van het Gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan te Gent

Tijdens deze studieavond zullen een aantal uitgelezen sprekers waaronder voorzitter Pol Van Iseghem, voorzitter van de rechtbank van koophandel te Gent, Stafhouder Christian Cauwe, Mr Miek Warson, en Medvocat voorzitter Dirk Van de Gehuchte u wegwijs maken in de gevolgen van deze nieuwe wet voor de advocaat. Een question time zal gemodereerd worden door Stafhouder Didier Goeminne.
Opleidingspunten worden aangevraagd bij de OVB en bij de Federale Bemiddelingscommissie.

Mediationweek 2017

Tijdens de Mediationweek van 16 oktober 2017 tot en met 20 oktober 2017 bemant VZW MEDVOCAT informatiestanden over bemiddeling op de zetel van de rechtbanken van het Nederlandstalige rechtsgebied met als doelgroep de advocaten, rechtzoekenden en magistraten. Breng ons zeker een bezoekje in Gent, Dendermonde en Brugge.

Medvocat op Week van de bemiddeling

Medvocat is één van de lokale initiatieven op de Week van de Bemiddeling.

Tijdens de mediationweek vanaf 17 oktober 2016 wenst de Federale Bemiddelingscommissie met steun en in samenwerking met diverse partners bemiddeling verder te promoten.
Tijdens deze week werden lokaal en nationaal diverse activiteiten en workshops georganiseerd. Op donderdag 20 oktober 2016 werd te Brussel een dag ingericht voor de erkende bemiddelaars.

Medvocat heeft tijdens die week van de bemiddeling in de diverse rechtbanken in Oost- en West Vlaanderen informatiestanden opgezet en bemand om zowel de advocatuur, de magistratuur als de rechtzoekenden te informeren omtrent de meerwaarde die bemiddeling kan bieden.

img_3002

Informatiestand Medvocat Dendermonde